16 Nisan 2009 Perşembe

Mustafa Kemal Atatürk

Bu hafta sonuna kadar en üstte görünmesi icin her gün tarihi güncelleyecegim...


Birkaç satır olsa da yazabilmek isterdim, ama Atatürk'ten bahsederken ben hiç ağlamadan lafımı tamamlayamam ki... İş yerimde olduğumdan tuhaf karşılanacağından söylenecekleri Öykü ve bunu destekleyen diğer arkadaşlara bırakıyorum bu seferlik

20 yorum:

  1. Neslıhancım katılımın ıcın cok tsk ederım
    lınkını sayfamda dıger arkadslarımızın yanına ekledım
    sevgılerımı yolluyorum sana

    YanıtlaSil
  2. Öykücüm,
    Sen bize yol gösterdin, bir gün de 'Doruk bu gün .... yaptı' yerine, Doruk'un Atatürk'ün sayesinde özgür yaşadığı ülkede Atatürk ilkeleriyle yaşaması için hepimizin silkinmesi gerektiğini hatırlattın. Asıl ben sana teşekkür ediyorum...

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. İade-i Yorum :)
    Sevgili Neslihan,
    Ben Montessori yahoo grubuna üye değilim aslında. Ya da bir süredir üye değilim diyelim.. Bu nedenle oradaki maillerden haberdar olamayacağım. Ancak, bu konu benim çok çok yüreğimi sızlatıyor. Bizim gibi annelerin varolduğunu bilmek ise, bir parça umut oluyor.
    Ben bir insan değişir, dünya değişir diyorum, çevremden başlayarak değiştiriyorum. Bir çocuk büyür umut olur diyorum, yetiştiriyorum. Bu umudu da kaybedersek, tümden biteceğiz, biliyorum..

    YanıtlaSil
  4. Grup mailinde gördüm ve hemen seve seve katıldım,teşekkürler..

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim Güneş :)

    YanıtlaSil
  6. Eklediğin fotoğraf bile yeterli Neslihancığım:)

    YanıtlaSil
  7. Bekliyorum heyecanla senin blogunda da Ataturk postunu Ebrucum :)

    YanıtlaSil
  8. işyerindeyim ve ağlamamak için zor tutuyorum kendimi birilerinin beimde önemsediğim şeyleri önemsemesi çabalaması beni gerçekten heyecanlandırıyorum sizler benim sevdiğim ülkemnde birlikte yaşamak istediğm insanlarsınız duyarlı özgür umursayan. çabalarımız birgün bir yerler varcak inanıyourm yada inanmak istiyorum sevgilerimle
    nurgün çınar örs

    YanıtlaSil
  9. Ama sizler böyle seyler yazdıkca ben burada perisan oldum :)
    Surekli gözlerin çakmak çakmak olmuş diyen arkadaslara grip oluyorum galiba demekten bir hal oldum.
    Nurgün, mutlaka bu çabalar birşeyleri değiştirecek, eminim ben :)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. Neslihan teşekkürler, işlem tamam;)
    Dediğim gibi, umarım çocuklarımıza düşüncelerinden ötürü korkmayacakları, utanmayacakları bir ülke bırakabiliriz...Umutluyum!

    YanıtlaSil
  11. Neslihancığım hislerini çok iyi anlıyorum. Umuduna da şaşıyorum bu arada. Çünkü ben şahsen pek umutlu değilim özellikle de benim için çok değerli olan kurumlar, insanlar nedeni olmaksızın zedelenip, suçlu muamelesi görürken.
    İnançlarını sonuna kadar savunanlara da görüşü her ne olursa olsun, saygım sonsuz.
    Fakat bir de içinde bulunduğu durumu göremeyeni ya da sanırım muhakeme edemeyenleri var ki ve ben bu durumu maalesef blog dünyasına girince farkettim. O ya da bu ne fark eder birbirinin aynı diyenler. Bu duruş karşısında ümidim daha da azaldı. En tehlikeli kısım o bence. Farkında olmadan şuursuzca, minneti, sevgisi, inancı olmadan öylesine yaşayanlar.
    Atatürk söz konusu olunca bende de akan sular durur. Koyacağım ben de bloguma bir resmini. Duyarlılığın için de teşekkürler arkadaşım. En azından sayende takip edilmeye değer birkaç blog daha tanımış olacağım.

    YanıtlaSil
  12. Ah canım Özlem, sen umutsuzluga kapılırsan, ben umutsuzluga kapılırsam olmaz ki. O zaman alıp cocuklara gidecegiz yurtdısında yasayacagız, bu guzelim memleketi de bunlara mı bırakacagız.
    Bir sekilde anlatacagız, anlamak istemeseler de anlatacagız. Nasıl ki, onlar surekli bunun icin calısıyoruz, su gunden itibaren biz de simdiye kadar yaptıklarımızdan bir sey elde edemedik diye dusunmeyip, bu andan sonra daha neler yapabiliriz diye dusunecegiz.

    Cok opuyorum

    YanıtlaSil
  13. Tesekkur ederim Ozgur, belki saflık olacak ama ben de hala umutluyum. Yoksa gerçekten az önce Özlem'e de söylediğim gibi bu ülkede yaşamaz, giderdim.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. ne güzel insanlarsınız siz

    YanıtlaSil
  15. Nesli'cim,

    Haberdar ettiğin için çok tşk. ederim.

    Blogumuzda ki en özel yerini aldı..
    Öyküye'de bildirimini yaptım.

    Bilgine & Sevgiler,

    YanıtlaSil
  16. Rica ederim, dun gordum blogunda aksam, ama yorum yazamıyorum, davetiye gerekiyor galiba :)
    Tekrar blogunu da acmissin, hayirli olsun :)

    Gorusmek uzere

    YanıtlaSil
  17. Bir kaç kişi daha söyledi.

    Ayarlarına bir bakayım !

    Tşk. ederim, inş. hayırlı olu. Allah blogumu kötü insanlardan korusun ;)

    YanıtlaSil
  18. O kadar boş şeyler peşindesinizki.Acıyorum sizlere o gözyaşlarınızı akıtacağınız günler ilerde.Sizleri tanımıyorum dininiz nedir bilmiyorum.Eğer müslüman değilseniz üzerinize alınmayın. Eğer sözde daha doğrusu kağıt üzerinde müslümansanız işte o zaman durup bir düşünün.Kime karşısınız Allahamı peygambere mi müslümanlığamı. Bizler Atatürküde seviyoruz bayrağımızı da vatanımızıda ama müslümanız ve müslümanlığın gereklerini yerine getirmeye uğraşıyoruz.Bir Avrupa özentisi noel kutlamaları özünüzü unuttunuz bizler Türküz müslümanız vatanımız için canımızı veririz.Ama sizde eğer müslümansanız bu konuda ne yaptığınızı bir düşünün.İş işten geçmeden başınızı taşlara vurmadan Atatürke sahip çıktığınız kadar dinize müslümanlığada sahip çıkın lütfen.

    YanıtlaSil
  19. Bu mesaja cevap vermeye gerek duymuyorum...

    YanıtlaSil