14 Nisan 2009 Salı

Gerçekten de bu sefer baltayı taşa vurmuş olsunlar


Sn.Turkan Saylan'a yaşatılanları herkes biliyor, o gece haberi duyduğumdan beri canım çok sıkkın. Bir Ergenekon çıkardılar, kendilerine muhalif kim varsa tek tek sindirmek için baskılarına devam ediyorlar. Kendisiyle 3-5 sene önce yüzyüze tanışma imkanı bulmuştum, bendeki deri rahatsızlığı için gitmiştim, annemle beraber. Benim annemin başı örtülüdür, benim hastalığımla ilgili 3 dk, kızların okutulmasının önemi için yarım saat konuşmuştuk. Yaptığı diğer şeyleri saymıyorum bile, ama benim için bu dünyada açlık da dahil en önemli sorunlardan birisi olan okuyamayan insanların daha da önemlisi okuyamayan kızlarımızın okutulması için yaptıklarını bilmeyen yoktur.
Ben bu dünyadaki tüm sorunların, kızların, geleceğin annelerinin eğitilmesiyle çözülebileceğine inananlardanım. Geleceğin annelerine sağlam bir eğitim verirsek, gelecekte dünyada ne açlık, ne savaş, ne töre cinayetleri olmayacaktır.

Ama gel gör ki, Türkan Saylan'ı, tüm konuşmalarında 'Ne darbe, ne şeriat' diyen Türkan Saylan'ı ve onun derneklerini hedef aldılar bu sefer. Kaç gündür yazacağım, nasıl yazacağımı bilemediğimden yazamıyorum. Ayşe Arman bunu gayet güzel yazmış, bana da onun sayfasına link koymak düşüyor.

7 yorum:

  1. merhabalar bende darbeci diye evınde aramalar yapılan bir insanın başında oldugu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinden burs alarak öğretmen oldum.. Şimdi tazecik beyinlere ne darbeyi ne şeriatı.hepsine vatanını,milletini en önemlisi Ata sını seven ve saygı duyan bireyler olmayı öğretiyorum..
    nereye gittiğimizi göremesemde 1 deniz kabugu 1 deniz kabugudur diyip var gücümle çalışıyorum.
    umarım bu saçmalık daha fazla devam ettırılmez..
    blogardan bize gelen sacma sapan yönetim yanlısı hakaret dolu yorumlar yapan insanlar la uğrasırken böyle duyarlı ve aynı yöne baktıgımız annelerı görmek beni umutlandırıyor..
    teşekkürler Doruk'un annesi:)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Asyaselda,

    Durust soyleyeyim bunlari yazarken bekledigim yorumlar arasinda hic boylesine hosuma gidecek bir mail beklemiyordum. Gelecek yorumlarin hakaret dolu olacagını dusunmeme ragmen bu sefer ne yazacaklarını merak ettigimden dolayı yoruma da kapatmadım ?!?!? Bilmiyorum dogru mu yanlıs mı gorecegim.
    Simdiye kadar bu konularda hic yorum yapmadim, sadece kendi aramızdaki konusmalardan başka, ama biz sustukça, benim değer verdiğim insanlar hergün sıkılıyor, yoruluyor.
    Ben de oglumdan once, tek basıma ne yapabilirim ki diye dusunurken, artık aynı senin gibi, 1 deniz kabugu bir deniz kabugudur diyorum, umarım bizler de artık uzerimize dokulen olu topragından silkiniriz.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Neslihancım;
    Bencede artık Ergenekon olayı çığrından çıktı ve elimizi kolumuzu iyice bağladılar.Bugün Mert le Yunus gösterisine gittik ve yaklaşık 7-8 farklı okuldan öğrenciler vardı. Sadece 1 tane okulun öğretmenleri başı açıktı, diğerleri türbanlıydı. İnsanların başını kapamasına karşı değilim ama bu kadarda sembol olmasına dayanamıyorum. acaba çocuklarımızı neler bekliyor, çok endişeleniyorum.
    Sinem

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle katılıyorum Sinem,
    Benim de annemin başı örtülü, karşı olduğum inançları için başlarının örtülü olması değil, bunu sorgulamak bana düşmez, kendi tercihleri, ama bunu sembol gibi taşımaları, işte ben buna karşıyım. Hep bize olmaz diye diye bugünlere geldik, seyrettin mi bilmiyorum Persopolis diye animasyon bir film vardı, Iran'daki devrimi gösteren, insan ürperiyor seyredince :(

    YanıtlaSil
  5. neslihan pino nun yerinde bu konuyla ilgili yapılan yorumları okuyunca bu konuya gelecek yorumlardan endişe duymana hak verdim biraz önce...

    YanıtlaSil
  6. Sen soyledikten sonra okudum, bu tarz seylerin maalesef onune gecilmiyor. Benim blogun cok fazla izleyeni olmadıgından bana o tarz abuk yorumlar gelip de sinirim bozulmadı neyse ki :(
    Ama biri de Ataturk fotosu koydugum yazıya yorum yapmıs, onların da ne tuhaf düsünceler icinde olduklarını gorebilmek icin yayınladım yorumu, içinde küfür olmadıgından.
    Cidden cok uzuluyorum, Ataturk ile din düşmanlıgını aynı kefede düşündükleri icin :(

    YanıtlaSil
  7. bana da seçim için yazdığım yazıda gelmişti saçma bir yorum..ama eklemedim çok düzeysiz ve basitti asya için yaptıgım bir sayfada bulunsun istemedim..
    bu arada günaydın..sevgiler :)

    YanıtlaSil