4 Ağustos 2009 Salı

Pingu's English Club


Doruk için oyun ablası arayışlarım hala sürüyor...
Ne mail attıgım danışmanlık firmalarından, ne de burada yaptıgım cagrıdan bir donus olmayınca, yine başladım araştırmaya...
Bizim evin oradaki yuvalarla görüşmeye başladım ben de, yönlendirebilecekleri kimse var mı diye?
Bir yerle görüştüm bugün, direk olarak oradan bir ögretmeni yönlendirebileceklerini söylediler. Haftada 4 gün * 2 saat olarak.
Direk öğretmen olunca, açıkcası daha çok içime sindi, bir de başlama tarihi olarak 'eylül olsun, bu ay içinde 2 haftalıgına Montessori egitimi için, İngiltere'de bir yaz okuluna katılacağım' deyince daha da bir hoşuma gitti.
Tek hoşuma gitmeyen şu aşamada işin maddi kısmı...
Hafta sonuna doğru bütçeyi kontrol edip, son bir görüşme için daha gideceğim, belki orada biraz fedakarlık yapmayı kabul eder.
Heee konu nerden nereye geldi, bir yandan da konu başlığında da Pingu's English Club eğitiminden bahsetti. Bununla ilgili bilgisi olan, giden, yorum duyan kimse var mı?
Doruk için, şimdilik yabancı dil eğitimini düşünmüyordum, ama orada brosurler, egitim materyalleri ve daha sonra da web sitesini inceledigimde hosuma gitti.
Var mı konudan bilgisi olan :)

6 yorum:

  1. Neslihancığım,
    Eski günleri hatırladım sayende. Olmadı mı olmuyor be arkadaşım. Başka memleketlerde tıp, hukuk okuyan öğrenciler bile böyle işlere talip oluyor ama bizim memlekette hiç kimse burnundan kıl aldırmıyor. Hani çocuk gelişimi ile ilgili bir program bitirmişini bırakıp ben öğrenci bile bakmıştım. Sonuçta daha yaratıcı, daha etkin. Eline bir kitap verip yönlendirmeye bakar.
    Ben de inceleyeceğim sitelerini bu konuda tek bildiğim 2-3 yaş arası oyunla verilebilecek bir ingilizcenin işe yarar olacağı. Yani eve girdiği andan itibaren tüm aktiviteleri ingilizce konuşarak yapacak. Artısı olarak yeni dil öğrenmeye daha açık bir beyin demişlerdi eksisi ise anadil gelişimi biraz yavaşlıyor fakat eninde sonunda her çocukta gelişim farklı bir süre sonra aydaşları ile aynı seviyeyi yakalıyor. Bu konuda yine mühim olan taraf da o kişinin aksanı. Bunu da senin test etmen gerekiyor. Birçok yuvada yabancı eğitmen kullanımı sanıyorum bu nedenden.
    Umarım memnun kalırsın arkadaşım. Bulduğun danışmanlık firması neresidir bilmiyorum ama işin göz boyama kısmı konusuna da dikkat et.
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bence cok guzel bir site oldu tebrik ederim

    YanıtlaSil
  3. Neslihan, yabanci dil egitimi konusunda bize ögretilen, "bir cocuk ikinci bir dili ne kadar erken yasta ögrenirse beynini yabanci dile o kadar iyi alistirdigi ve dile daha cok üstünlük sagladigi ve 2 den fazla dili daha cabuk ögrendigi" idi.

    YanıtlaSil
  4. Ben de oyle dusunuyorum Yelizcim,
    Ben cok gec tanistim yabanci dille, hala konusurken cok rahat hissetmem kendimi :( Zaten oyun seklinde olacak, oynarken ogrenirse de ne ala :) Ogrenmezse de sorun degil, illaki ogrenecek bir ara :)

    YanıtlaSil
  5. Bunu cok begendim tebrik ederim bide yurtdışı dil okulu ile ilgili bilgi almak istiyorum tesekkurler

    YanıtlaSil
  6. bende araştırma halindeyim ama hakkaten ne zor bu memlekette dil öğrenmek, öğretmek, acaba biz türklermi kabiliyetsiziz :)

    durugunlerimiz.blogspot.com

    YanıtlaSil