11 Ağustos 2009 Salı

Haftasonundan devam...

Pazar gunu Ozlem'lerin bahcede cok keyifli bir mangal organizasyonuna davetliydik. Sagolsun Özlem yine döktürmüş, Kenan'da çok güzel mangal yapıp, bütün gün bizi beslediler :) Doruk ilk başlarda gayet iyiydi, çünkü uyusun diye 2 saat arabada dolastırmıstım onu. Uykusunu alınca yüzü bile gülüyordu, Banu'yla Engin epey şaşırdı hatta. Ama sonra bizimki yine başladı yapacaklarına. Aşağıda fotolardan da göreceğiniz şekilde, Çınar hariç herkesle bir vukuat yaşadı :( Hatta bir ara koptuk artık, sanırım 1 saat falan 'aaaaaaaaa' diye aglıyor, ama sırf beni sinirlendirmek için, bu sırada, kaydıraktan kayıyor, zıplama oyuncagında zıplıyor, bir kosede fındık yiyor, ama hep aynı ses, 'aaaaaaaaaaa' . Bir cocuk 1 saar boyunca nasıl bu sesi cıkarır merak edenler varsa Doruk'a sorabilir. Artık herkes Doruk'un taklidini yapmaya başladı.


Bizimki Ozlem'lerin bahceye girip, bunu gordugunde, nasıl sevindi anlatamam. Artık bir saniye yerinde duramayan bir cocuk oldugundan, boyle hoplama zıplama turunden oyuncaklara bayılıyor :) Tüm gün, bu oyuncagı en cok kullanan herhalde bizim yavru oldu :)Aralarda, Kerem girdi, cıktı, bir ara Tugim girdi, çıktı, en son da Batu abisi eşlik etti ona. Ama bizimki daimi elemandı :)


Bizim yavru, bir ara Özlem'lerin on kapının oradaki saksıların içindeki arılara takıldı, bu ara en buyuk meraklarından birisi, arıların poposundaki igne. Ona hep sakın arıları rahatsız etme, uzaktan seyret, eger ellersen, canları acır, ve belki popolarındaki igne yanlıslıkla eline carpar diyordum :) Boyle olunca onu merak etti, 10-15 dk kadar arının poposunda igne var mı, yok mu onu kontrol etti...


Sonra bir ara Oguzhan'da geldi yanına, Oguzhan artık süper konusuyor, yani al karsına, dunya sorunlarından bahset, o noktaya gelmiş. Bıcır bıcır, tam yemelik :)


Bizim beyfendinin en sevdiklerinden biri de bu sisme yunustu. Zaten yunus hastasıdır kendisi, ama sansa bakın ki, Azra'nin da en sevdiklerinden biri bu olunca, tabii aralarda cekismeler yasandı :) Neyse ki acık hava olunca birbirlerinden uzaklastırmak nispeten daha kolay oldu.


Azra ile Doruk'un bir diger kavga konusu da işte bir koltuktu :) Dısardayken bir ara yagmur yagınca, koltuk ıslandı, bu kadar erkek içinde tek kızımız Azra hanım, hemen eline mendilini alıp silmeye başladı tabii :) Bizim sıpa rahat bırakır mı, bırakmaz...
Tabii sonra da sen oturacaksın, ben oturacagım kavgası :)


En sonunda çözümü ikisini birden oturtmakta bulduk, hatta bir de Batu abileri geldi yanlarına :)


Ataberk'le tartısma konusu ise işte bu kamyonet :) Özlem, biliyor cocukların cekismelerini tabii ,dısarda hic oyuncak bırakmamıstı. Oguzhan gelirken yanında bu kamyoneti getirmiş, Ataberk hemen alıp oynamaya başladı. Bir süre sonra, bizimki, şimdi kime catabilirim diye bakarken, sanırım Ataberk'i gozune kestirdi, bu sefer de onun elinden almaya calıstı, ama cok ısrarcı olmadı bu konuda neyse ki..


Kerem'le olan durum ise, boya kalemleri konusuydu, ama bunu da digerlerine gore nispeten daha yumusak atlatabildik. Boya kalemleri cok olup her ikisinin de eline sıgmayınca birbirleriyle paylasmayı uygun buldular :)


Tugi'yle ilk catısmayı kaydırakta yasamıslardı, ikincisi ise, işte bu hamakta oldu :( Gerçi burada gozune saglam bir tekme yedi bizimki, tabii yine arkasından feryat figan.


Tabi hep sikayet olmaz, yine sık sık tartıssalar bile, en iyi oyun arkadası Azra oldu. Birbirlerine sarılıp opustuler once evde.


Sonra da fındık fıstıkla beslediler :)

İşte bir pazar günü de böyle geçti :)
Tekrar teşekkür ederim Özlemcim :)

4 yorum:

  1. Neslihancığım siz hep gelin emi :) Ben bu buluşmadan daha büyük keyif aldım. Büyümüş bizimkiler. Bu arada Doruğun ön bahçedeki çiçekli fotolarına da bayıldım. Yarın benimkileri de dikeceğim oraya foto için.
    Zıp zıp da hayat kurtaran birşey gerçekten bugün hiç inmediler üzerinden. Özellikle kışın koltuk tepelerim rahat eder diye düşünüyorum. Tabi o güne delmeden getirebilirsek :)

    YanıtlaSil
  2. MErhaba Neslihan. Cok güzel bir gün gecirmissiniz, bu hafta sdonuda bize isinlanirmisiniz desek cokmu sey isteriz :)

    YanıtlaSil
  3. Ne guzel olurdu di mi :)
    Siz bu sene gelmiyorsunuz yine, hic ozlemediniz mi buradaki akrabalarinizi, gelsenize artik :)

    YanıtlaSil
  4. Valla öyle özledikki burnumda tütüyor lafinin ne oldugunu en iyi bilenlerdenim ama bu yil yok Neslihan´cigim gelmemiz cok zor olurdu, zaten tatilde bugün bitti. Ama sizleride cok özledik valla, daha dün gibi Yesim ve senle bulustugumuz gün. Doruk´u öpüyoruz, cok tatli gene maasallah.

    YanıtlaSil