7 Ağustos 2009 Cuma

Club Med Kemer Pamfilya

Haziran son hafta Kemer'de tatile gitmiştik, cok begenmistim, ancak gereke fotolar, gerekse yorumlar konusunda vakitsizlikten yazı yazamamistim. Şimdi tam tatil sezonu, birbirimizin begendigi yerler daha da onem kazanıyor diye, uzun uzun bahsedeyim :)


Bu sene tatile, kocamın isyerinden bir arkadasıyla beraber gittik, onlar her sene buraya gidip cok methedince, hic dusunmedik. Bizim icin oncelik denizdir. Deniz mutlaka güzel olmalı, sonra temizlik, yesil alan ve havanın cok bunaltıcı olmaması :)
Yukarda oglum arkadasıyla mutlu mutlu oynarken :)


Kumsalı oldukca genis ve ince kum, denizin ilk giris kısmı ufak tas, cok fazla sıg olmayan bir deniz. Hani boyle kum olur, cocuklar rahat rahat dolasır, gezer, o beklentide iseniz, sizi pek mutlu etmez. Ancak cakıllı olmasından dolayı, deniz cok berraktı. Kumsaldan girmek istemezseniz, tesisin 3 tane de iskelesi var, ama oradan girdiginizde derin tabii ki. Su sıcaklıgı gayet guzeldi, ne cok sıcak, ne cok soguk, girince serinleyebiliyorsunuz yani :) Ama usumuyorsunuz da :) Tam sevdigim gibi :)


Çocuklara yonelik cok fazla aktivite var. 2'ye ayırmıslar. 0-3 yas grubu icin Petit Club var, burası ucretli hafta icin 600 TL idi yanlıs hatırlamıyorsam, sabah 9-17 arası hizmet veriyor, aksam da 19-21 arası. Cok guzel, 5 veya 6 kisi var baslarında.
Oglen ve aksam yemeklerini yedirip, oglen uykusuna yatırıyorlardı. Uyku saatinden sonra havuza sokuyorlar. Aksam yemegini de bu yukarda gordugunuz yerde yediriyorlardı. Tek dezavantaj, dil. İngilizce bilen hic yok denebilir, hepsi fransızca konusuyor. Doruk o ucreti bastan odememize ragmen bir gun bile kalmadı orada bu arada :( Illa bizi istedi, biz de diger cocuklar huzursuzlanmasın diye, Doruk'la orada durmak istemedik, cunku bu sefer de digerleri anne-baba diye tutturuyordu.
3-7 yas grubu için ucretsiz ama yine aynı sekilde ozenli
Bir de galiba 7-12 yas icin genc klubu vardı.


Her taraf yemyesil, surekli sulama yapılıyor, etraf meyve (turuncgil) agacları, palmiye ve ciceklerle dolu. Her taraf cok temiz, inanın yerde tek cop bırakmıyorlar, personel cok guleryuzlu ve gercekten calıskandı.


Orada da kendine bir abi buldu tabii bizim Bey :) Ege Abisi ve Ayse ablası orada cok yardımcı oldular bize, ozellikle aksamları cocuk eglencelerinde hep kolladılar oglumu :)


Bizimki muzik caldıgında pek dans etmez ama bazen kendini kaptırıp cosuyordu o da :)


Burada artık dayanamayıp sahneye fırlamıs :) Ama artık kendisinin kız olmadıgının farkında, ne zaman kızlar erkekler ayrılsa, bizimki dogru tarafa dogru kosuyordu :)


Deniz dedigim gibi cok guzeldi, burada daha net gorebileceksiniz, yine canım cekti simdi :)


Alan oldukca geniş, ama odalardan gecip, once havuzdan geciyorsunuz, hemen kumsal sonrasında da. Havuzun etrafında barlar vardı. Bizimki cocuk barına gidip, kendi kendine sipariş bile veriyordu. Ama sipariş hey aynı ; 'Abicim, kırmızıdan alabilir miyim' :) Aynı benim gibi, hep aynı seyleri istiyor :) Tercihi icecek ve dondurmada kırmızı bu arada :)


Aksam ustu saat 5 cayı oluyordu, ve bizimki orada patates cipsiyle tanıstı. Yavru ilk defa gorunce ne oldugunu anlayana kadar etrafında dolandı, ama ne zaman bir tane agzına attı, sonra da gordugunuz gibi basından ayrılamadı. Nasıl seviyor bu cocuklar onlara zararlı seyleri ?!?! Tatilde diye, ne yemek istiyorsa yesin diye bıraktık biz de o 1 hafta boyunca acıkcası. Sosis, salam bile yedi. Hatta Buyumix falan bile :(


Yemek alanının hemen dibinde bir de kucuk park vardı, anne babalar rahat yesin, cocuklar da oynasın diye :) Once bizim bey yiyordu, sonra o oynarken biz yiyorduk yemegimizi :)


Etraf tamamen guvenli, cocuklar dusunulerek yapılmıs nerdeyse her sey, boyle olunca da surekli gozlemek kosuluyla rahat rahat dolanabiliyor. Tabii biz ilk aksam ufak bir kaza atladık. Doruk, kaydıraktan yuruyerek inmek isteyince burun ustu cakıldı ve burnu yara oldu. Neyse ki, iz kalmadı.



Club Med'in en sevdigim yerlerinden ve neden daha once bilmiyordum diye hayıflandıgım olayı iste bu yukardaki fotograf. Bir bebek kosesi vardı. Burada, her turlu ekipman, sadece haslama sebze ve etler, Milupa, sebze-meyve pureleri, bebek mamaları, ozel sutler, buzdolabında cocukların sevdigi buyumix daha dogrusu simdi adını hatırlayamadım. Doruk orada her gun sabah aksam yedi, tadını alınca, neyse ki eve gelince istemedi. Ama orada dolabın onunden onları almadan gecirmek mumkun degildi. Neyse uzatmayayım, kucuk bebegi olanlar giderken yanlarına hicbir sey almasalar da sorun degil. Ilk yıl tatilimizde yanımda tencere bile aldıgımı hatırladım da simdi :(



Yemekler ise, gercekten simdiye kadar hicbir yerde gormedigim kadar ozenli ve lezzetliydi. Mutlaka her gun farklı bir ulke mutfagı vardı, ama bunun yanında, her ogun ve her gun, mutlaka ızgara balık- ızgara et- pizza ve makarna koseleri sabit. Ama onun dısında, susi de yedik, Meksika'da yedik, Italyan, fransız, cin, turk. Gerçekten bu konuda cok özenliler. Ve cok temizler :)



Tatil koyu, hemen dagın eteginde konumlandıgı icin, cok sıcak olmuyormus hicbir zaman, etraf goz alabildigine yesil, agaclar surekli bakılıyor. Her gun bahcıvanlar, temizliyor etraflarındaki yaprakları.

Tesisin icinde, tenis, basket ve akla gelebilecek her spora yonelik alan mevcut. Ucretsi olarak ruzgar sorfu, kano vardı. Tek ucretli aktiviteler, icinde benzin kullanılan jetski, banana idi sanırım.

Şimdiye kadar gittiğim tatil koyleri acısından 8 verebilirim.
Puan kırma sebebim ise;
Denizim kum degil cakıl olması
Yavas yavas değil, birden derinleşmesi
Club odalarında balkon olmaması(sadece otel odalarında balkon var).
Çocuk klubunde Turkce konusan olmaması.

2 yorum:

  1. ÇOK GÜZELMİŞ ÖZELLİKLE ŞU BEBKLER İÇİN DÜŞÜNÜLEN MUTFAK:):)
    NE GÜZEL EĞLENMİŞSİNİZ VE DİNLENİŞSİNİZ
    SEVGİLER NESLİHANCIM MELEĞİM BENİM:)

    YanıtlaSil