5 Ağustos 2009 Çarşamba

Andımız Kaldırılmasın. Sonsuza Kadar...

Malesef ülkedeki ve dünyadki bir sürü gelişmeden, haberlerden çok geç bilgim oluyor.
Meğerse bu aralar 'Okullardan Andımız Kaldırılsın' tartışmaları varmış.
Yeni gördüm...
Açıkcası çok üzülüyorum bu konuların tartışılmasına...
Bunu savunan arkadaşların taaa Atatürk'e kadar uzanıp, o hayattta olsaydı, zaten bunu kaldırırdı demesine...
Çocuklarımıza bu tarz ezberlerin verilmemesini savunmalarına...

Bu benim kendi görüşümdür, beni bu blog haricinde bilenler zaten bilir.
Onlara söylemeye gerek yok.
Ama şans eseri, ordan oraya atlarken şansa gelip bu sayfayı okuyanlarda bilsin ki...
Benim oyum 'Andımız kaldırılmasın' dan yana...
Hangi ülke ne yapıyor o benim umrum derdim..
Bu andı okuyanlar arasında etnik kökeni, Kürt, Çerkez, o bu var, onlara haksızlık diyenlere de katılmıyorum.
Benim etnik kökenim de Arnavut, bir yerlerden göçmüsüz, bana ne...
Ama ne çocukken, o günkü aklımla, bu andı okurken, ne de bugünkü aklımla andımızı savunurken, bir gün bile rahatsız olmadım o ezberi her gün okumaktan.
Tam tersine, bu yaşıma geldiğimde bile, ne zaman o saatlerde bir okul önünden geçerken andımızı duysam gözlerim yaşarır.

Bunun kaldırılmasını savunanların gerçek fikirlerinin, ezberci söyleme karşı durmak olduguna da beni bir Allah'ın kulu bile inandıramaz.

Bu yazıya gelebilecek olumsuz yorumları da yayınlamayacağımı simdiden soyleyeyim.
İster küçük beyinli deyin, ister başka bir şey. Bitti artık, herkesin düşündüklerine saygı durma devri...

7 yorum:

  1. Sonsuza kadar..NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

    YanıtlaSil
  2. sevgılı neslıhan
    bu konuda ben de mayıs ayında yazdım cok cok uzgunum.. yazımın lınk ı bu

    http://beyazkedi-silbastanbaslamakgerekbazen.blogspot.com/2009/05/andmz.html

    Andımız kaldırılamaz
    degıstırılemez
    ben de bu fıkrımı bı kez daha yazmak ıstedım
    sevgılerımle.

    YanıtlaSil
  3. inanmıyorum gerçekten de andımızı kaldırmak mı istiyorlamış? aman allahım... ben şimdi bu yazı sayesinde öğrenmiş oldum şoktayım. hangi zavallı beyinin ürettiği bir fikir bu? seçim günü sandığa giden cahil cühela takımının başımıza açtığı işlere bakın hele... atamıza olan sevgimizi de andımızı da yeni nesilden uzaklaştırmaya çalışıyolar işte. baştaki ne derse o olacak tabi. kaldırılırsa hiç şaşırmam ama kahrımdan ölürüm. bikaç yıla kadar istiklal marşı nı da kaldırmaya çabalar bunlar. yazıklar olsun.

    YanıtlaSil
  4. var canım var böyle bir durum güya burda azınlık konumundaki çocukların piskolojisi bozulacakmış türküm dogruyum çalışkanım derken ben türk değilim ozman çalışkanda değili diye ..

    ki düşünmüyorlar arkadaşlarıyla kürt türk dmeden sarılan azınlık çocukları ki bunlar ne azınlık ne başka ayrımcılık yaratan kelimelerin ne anlama geldiğinin farkında değiller.

    asıl piskolojı onları ayırıp sen söyleme yavrum denldiğine yaşanacak..
    aslında durum çocuları düşnme filanda değil

    yapboz parçası ne kadar çok olursa okadar daha çabuk kaybolur parçalar....
    asıl yapılmak istenen bu ..

    sevgiler neslhancım ..

    YanıtlaSil
  5. Neslihan merhaba..
    Kesinlikle katılıyorum.. Ya ne oluyor diyorum bazen celalleniyorumda.. Her sabah büyük coşkuyla okuduk o andı.. Çekin ellerinizi ya.. Etnik kökeni kimse inkar etmiyor ama hepimiz birleştiren şu gökyüzü yeter aynı duyguları paylaşmaya.. Ezbercilikle alakalı olduğuna benide kimse inandıramaz..

    YanıtlaSil
  6. kesinlikle katılıyorum
    Bizi bölemezsiniz!
    Atatürk birçok sözünde Türk'ten Türk adından bahseden bir insandı. O hiçbirzaman ırkçı olmadı. Biz ülkemizin adı Türkiye iken önderimizin adı Atatürk iken ve bu toprakları adımızın şanıyla elimizde tutuyorken, andımızı her duyuşumuzda elbette gözlerimiz yaşarır, her saygı duruşunda tüylerimiz diken diken olur, istiklal marşımızı her okuyuşumuzda duygulanırız. Bu vatan bizim biz de Türküz asıl ırkımız ne olursa olsun Ne mutlu Türküm "diyene"! "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir" M. Kemal Atatürk!!!

    YanıtlaSil
  7. Neslihancığım ben de işin Mazlumder ile ilgili olan kısmını haberlerde dinlemiştim ama blog aleminde kaynadığını bilmiyordum. Sayende baktım ben de.
    Etnik kökeni ile ilgisi olmayan, işi "özgürlük" kavramının içine sokup çığırtkanlık yapanlara da şaşıyorum. Biri özür dileriz der diğeri andımız kaldırılsın. Hele uzmanlık alanına girmeyen konularda, güvenilir bir kaynak da refere etmeden, büyük beyinli geçinenlere daha da şaşıyorum.
    Oradaki Türklüğe takılanlar andın bütününü düşünseler ve ortaya çıkışın altında yatan sosyolojik nedenleri belki biraz daha mantıklı fikir yürütürler. Benim de köküm farklı ama yazmaya bile gerek görmüyorum. Hatta doğru olduğundan bile şüphem var. Çünkü onca yer Türk'ün yönetiminde yüzlerce yıl kalmış fakat göçenlerin hiçbiri Türk'üm demiyor. Bizim aile için söylene gelen köklerimiz, kültürel farklılıkların yaşamımızın, soframızın rengi olması dışında birşey ifade etmiyor.
    Zaten Türk'ün tarihine baktığımızda çoğunda kendi kendimizin cellatı olmuşuz. Bu nedenle inişli çıkışlı, bol bölünmeli bir tarihimiz var. Çoğu kavim Türk adını atmış, Araplaşmış, Ruslaşmış, sorulunca kökeni söylemiyor bile.
    Balkanlar 500 yıl Türk yönetiminde fakat göçenlerden Türküm diyen yok ortalarda. Yani kısaca ulus bilinci hiç gelişememiş bizde. Küçücük toprak parçasını da bölünce içimiz rahatlayacak. Düşünmesi bile ürkütücü ama ipimizi çekmeyen bizden hevesli kimse yok ortada.

    YanıtlaSil