25 Ağustos 2009 Salı

Alaçatı Kaçamağı...

Uzerinden 1 aydan uzun zaman geçti, aa fırsat bulup yazamadım bir turlu...
Alaçatı cok keyfiliydi, tadı damagımda kaldı...
Çılgın Çeşme gecelerini yaşamadık, biz içi geçmişler olarak ama deniz, ne diyebilirim ki, Ege denizi, dünyada üstüne tanımam, ne cok sıcak, ne cok soguk ...

Alaçatı'nın içinde Beyazhan'da kaldık, çok keyifliydi, gerçi yatmadan yatmaya gittik... Ama kahvaltı yaptıgınız avlu son derece huzurlu... Gerçi sabah erkenden kalkmazsanız, sonra sıcaktan dolayı durulacak gibi olmadıgını soylemisti pansiyon sahibi. Ama biz sanırım abartmısız erken kalkmayı, biz uyandıgımızda daha kahvaltı bile hazır degildi :)

2. gün denize Babylon'a gittik, deniz, Ayayorgi'ye göre daha keyifliydi kesinlikle...
Bence plajı da...
Hele bu midye dolmalar, hiç Istanbul'daki gibi degil, 50 tane yiyebilirim, pilav degil, gercekten midye yedigini hissediyorsun...

Birinde cay içtik, birinde içki içtik, birinde lafladık, sadece 2 günümüz olunca, sürekli gezdik :)


İşte burada kahve içtik, ama nasıl güzel bir sakızlı kahveydi... Arkadasımla, aksam üstü restauranta rezervasyon yaptırmaya gittiğimizde oturduk, bayıldık, sonra aksam yemek dönüşü kocalarımızla bir daha oturalım dedik, ama Alaçatı öyle kalabalık olmuşki, hele haftasonu akşamları çekilecek gibi değil, Eminönü Meydanı'ndan farkı kalmamış. Tavsiyem kahvenizi akşam üstü sakinken içmeniz...


İşte burada olaganustu bir aksam yemegi yedik... Ama hala tadı damağımda, o ahtapot ve kalamar ızgara, galiba şimdiye kadar yediklerimin içinde en güzeliydi. Yemekler olaganüstü, o yüzden en kısa sürede Anadolu Yakası'ndaki Maria'nin Bahçesi'ne gideceğim. Ancak o ambians, agacların icinde oyle güzel yerleştirmişler ki masaları, ağaçlarla sanki herkese özel localar gibi hissediyorsunuz. Dekorasyon, ortam şahane, tabaklar porselen desenli tabaklar, garsonlar gayet kibar, mezelere denecek laf yok... Ve sonunda gelen hesap, Istanbul'la hala kıyaslanamaz :)

4 yorum:

  1. süpersiniz ya bayılıdım şu huzur dolu olduguna senin anlatımını yanında fotograflarlada inandıgım yerlere...

    ne iç gemesi neslihancım genç aşıklar gibi gez gez bitiremediniz:)
    ama gezin ya çok çalışıp çok yoruluyorsun değil mi;?:)

    YanıtlaSil
  2. harika yerler umarım bizimde birgün yolumuz düşer bu güzellikleri görme şansımız olur bu arada resimleri hangi programla kolajlıyorsun neslihan ben photoscape kullanıyorum resimler böyle net çıkmıyor nedense!

    YanıtlaSil
  3. Neslihancığım bayıldım bu tatile :) Ah darısı benim başıma.
    Marianın bahçesini de haber et bari. Sadece brunch'ını bilirim, çocuklar için uygun bir yer. Yemeğini hiç duymamıştım, yazık olmuş ):

    YanıtlaSil
  4. Bak cocuklara uygun oldugunu bilmiyordum Maria'nın Bahcesi'nin. Ramazandan sonra ayarlayalım bir gun o zaman beraberce gidelim Ozlemcim :)

    Apsuwa, valla gezin, hayatta tek yanına kar kalan. Ben Picasa kullanıyorum bu arada.

    Selda, bu sene gezdik, dogru :)Doruk buyudukce eski halimize donuyoruz yavas yavas :)

    YanıtlaSil