25 Ağustos 2009 Salı

30 Ay Pedagog Kontrolumuz

Hafta sonu pedagoga gittik...
Daha onceki pedagogumuzdan pek memnun kalmamistim, aslinda sevmedigim yani, pedagogtan daha cok evlilik danismani seklinde yaklasmasiydi...
Neyse bu yeni pedagogu bir arkadasimin tavsiyesiyle buldum...
Ama acikcasi bir suru sey daginik kaldi...
Belki ben orucluydum, kafam yerinde degildi, bilemiyorum...

Neyse oncelikli gidis amacim, 'Doruk yuvaya hazir mi?'

Doruk'un gelisimini oldukca iyi buldu, konusma ve konusulanlari anlama acisindan 3 yas olgunluguna ulasmis. Bezden de cikti, orada yaptigi bir kac basit uygulamada da yuvada sorun yasamaz dedi. Ama benim resim ve muzik sevmeyen ogluma orada bir cizgi cizdirmeyi basaramadi :( Doruk kesinlikle reddetti. Doruk hep bu sekilde gerci, cok iyi yapamadıgı seyleri yapmayı reddediyor ?!?!? Buna sebep ne diye sordugumda, cevabı havada kaldı acıkcası.

Ama yuvaya vermemi, eger evde bakıcı sorunumuz yoksa, su noktada pek tavsiye etmedi, yine diger butun doktorların dedigi sebeple, bu sezonda hastalıklar baslayacagı icin, baharı bekleyin dedi.
Ancak ondan sonra da bu olgunluktaki bir cocuk, kendi yasıtlarıyla bir araya gelmezse, gerileyebilir dedi ?!?!? Her gun cocuklarla bir araya getirin, top havuzlarına goturun, evde cocuk toplayın dedi. Hani hastalık ne oldu diye sorunca, cevabı yine havada kaldı ?!?!

Bir de 'simdi ben size, bu cocuk 3 yas olgunluguna gelmis deyince sizin hosunuza gidecek, ona surekli yukleme yapacaksınız, ama sakın yapmayın. Ozellikle anaokuluna basladıgında da ogretmenlerinin bu sekilde davranmamasına dikkat edin, yoksa cocugunuz kendini durdurabilir dedi'. Anaokullarında sizden ovgu almak icin, ona surekli daha ileri doneme atlayabilmesi icin yeni bilgiler yuklemeye calısacaklar, ama benim tavsiyem 6 yasına kadar asla bir cocuga surekli ders verir gibi, projeler yaptırılmaması. Yoksa cocuk kendini kapayabilir diye uyardı. Ama bu konusma da havada kaldı.

Diyorum ya, ya benim orucluyken kafam hic calısmıyor, ya da doktor hanım, bazxı seyleri tam acıklayamadı.

3 yorum:

  1. Neslihancığım,öncelikle Doruk a kocaman bir maaşallah.
    Biz de Tolga yı bir çocuk gelişim ve eğitim uzmanı,pedagoga götürüyoruz.Bize söylenen,çocuğun kesinlikle evde yalnız kalmaması,mutlaka her zaman yaşıtlarıyla birarada olması,sosyalleşmesi,paylaşmayı öğrenmesi gerektiği.Zaten evde canı çok sıkılıyor.Uzmanınız hem çocuğu yuvaya vermeyin hem de yaşıtlarını eve toplayın,hergün çocuklarla buluşturun demiş,eeee nasıl olacak bu??Oyun grupları ne amaçla kuruluyor o zaman??Asıl evde tek başına olmak,çocuğu geriletiyor bizim uzmanımızın dediğine göre.Hastalık okula başladığı zaman da olacak,en iyisi şimdiden bağışıklık sistemi güçlensin daha iyi.
    Bu arada dün gece rüyamda sizi gördüm.
    Sevgiler
    EBRU-TOLGA

    YanıtlaSil
  2. arkadaşım bizimkiler akıllı çocuklar ben eminim ki doruk bu işin üstesinden gelecek.bence yuvaya vermelisin.inan bana müthiş bir değişim oluyor.bizim 1,5 ay oldu inanılmaz iyi gidiyor.Hastalık içinde grip aşısı yaptırırsın böylelikle aslında bağışıklık sistemleri daha iyi gelişiyor.açıkçası pedegog saçmalamış çocuk için ne bakıcı ne anne belli bir zaman sonra yetmiyor.kendi yaşıtlarıyla beraber olması gerekiyor.gel sen beni dinle hemen ver.

    doruğuda benim için çok öp

    YanıtlaSil
  3. Neslihan hanım, çocuğunuza değer verip böyle bir blog açtığınız için tebrik ederim. Sorularınızı telefonda cevaplayarak bizde katkıda bulunmak isteriz.

    7/24 PSIKOLOJIK-PEDAGOJIK DANISMANLIK, KISISEL GELISIM ve EGITIM HIZMETLERI
    Rihtim cad. KADIKÖY -Telefonlarimiz: 05057675885 - 05333738123 - 02163476003-05556241777
    www.724danismanlik.com
    Kurucu: Dr. Ekrem Çulfa www.ekremculfa.com MSN: ekremculfa@hotmail.com

    YanıtlaSil